Tema
Debat

Forsikringsbranchen forlænger: Gratis grænseforsikring til ukrainske biler i Danmark

23. apr. 2022
En samlet forsikringsbranche fortsætter hjælpen til flygtninge fra Ukraine, der kommer til landet i egne køretøjer. Tilbuddet om gratis grænseforsikring forlænges frem til og med 30. juni.

Nogle af de mange flygtninge fra Ukraine tager flugten i biler – enten ukrainske eller russiske. For at hjælpe de ukrainere, der flygter i bil fra deres hjemland og ind i Danmark, gav den danske forsikringsbranche i begyndelsen af marts en håndsrækning i form af en gratis grænseforsikring i 30 dage.

 

Forsikringsselskaberne udvider nu hjælpen, så de gratis forsikringer gælder frem til og med 30. juni 2022.

 

- Vi udsteder en gratis grænseforsikring til alle ukrainske flygtninge, der ankommer til Danmark, uanset om de kører i et ukrainsk eller et russisk indregistreret køretøj. De gratis grænseforsikringer gælder frem til og med den 30. juni. Den samme slutdato gælder for de forsikringer, der bliver udstedt og forlænget indtil da, siger direktør Maria Clausen fra garantifonden DFIM, der udsteder forsikringerne og administrerer ordningen på vegne af branchen.

 

Hun oplyser, at der lige nu er ca. 150 ukrainere, der har fået en gratis grænseforsikring.

 

Grænseforsikringen er ligesom en motoransvarsforsikring og dækker det erstatningsansvar, som ejeren eller brugeren kan blive mødt med, hvis der sker et uheld i trafikken med skader på andre mennesker og deres ting.

 

For at få udstedt en gratis grænseforsikring – eller forlænget en eksisterende forsikring - skal man kontakte DFIM på dfim@dfim.dk.

 

 

Kontakt


Birgitte Hougaard

Presserådgiver
+45 41 91 91 19
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.