Tema
Debat

Dagsgebyrsager i fogedretten

Betaler du ikke dagsgebyr, kan du blive indkaldt til fogedretten

Er du blevet pålagt dagsgebyr og ikke betaler dem, vil du i en rykkerskrivelse fra os blive varslet om, at sagen kan overgå til retslig inkasso. I nogle tilfælde vil dette være fogedretten. Du vil få en frist til at betale dagsgebyr eller oprette en afdragsordning hos os for at undgå din sag kommer i fogedretten.

 

Når du modtager en indkaldelse fra fogedretten

Har du modtaget en indkaldelse til fogedretten, er det vigtigt, du møder op eller kontakter dem inden mødet, hvis du har en gyldig grund til ikke at kunne møde op på det oplyste tidspunkt. DFIM har ikke indflydelse på at få flyttet et mødetidspunkt. DFIM aflyser heller ikke dit møde i fogedretten, så længe der ikke er betalt dagsgebyr. Du finder telefonnumre til fogedretterne under "Kontakt fogedretten" her på siden.

 

Vigtigt at være opmærksom på inden fogedretsmødet:

  • Er køretøjet ikke afmeldt i SKAT's Motorregister eller omregistreret på baggrund af fx salg, vil du fortsat blive pålagt 250 kr. per dag. Vi anbefaler derfor, at du afleverer nummerpladerne til afmelding på et motorkontor eller til en synshal/nummerpladeoperatør hurtigst muligt. Du kan finde nummerpladeoperatører på SKAT's hjemmeside ved at trykke her. Har du solgt køretøjet, skal du skrive til SKAT's Motorregister, og bede om at køretøjet bliver afmeldt samt medsende slutseddel - tryk her for at skrive til SKAT. Har du skrottet køretøjet, skal du kontakte skrothandler for afmelding.
  • Du kan til en hver tid betale det fulde dagsgebyrbeløb til DFIM og undgå at skulle i fogedretten. Hvis køretøjet fortsat er registreret i dit navn, skal du få det forsikret eller afmeldt inden for fem hverdage fra betalingen, - ellers bliver du pålagt dagsgebyr med tilbagevirkende kraft. Betaling sker via vores selvbetjening  Er din sag hos Danske Inkasso, er det dem, du skal betale til. Du kan ringe til dem på tlf. 70 274 273 for vejledning.
  • Dit møde i fogedretten vil automatisk blive aflyst, når du betaler det fulde beløb til os, men vær opmærksom på at betaler du dagen inden eller samme dag, du skal møde i fogedretten, er det ikke sikkert, at fogedretten når at modtage aflysningen. Kontakt derfor vores inkassoafdeling med det samme, det er muligt.

Spørgsmål til dagsgebyrsager i fogedretten

 

Tlf.: 77 77 90 70

Hverdage mandag-torsdag 8.30-16.00

og fredag 8.30-15.00

e-mail: inkasso@dfim.dk

Kontakt fogedretten

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.