Tema
Debat

Dagsgebyr

Har du modtaget et brev fra os, så log ind på ”Selvbetjening” med NemID. Derfra kan du blandt andet betale dagsgebyret og skrive til DFIM.

Log ind på Selvbetjening


Du kan med fordel logge ind på Selvbetjening med NemID. Her kommer du til din sag, hvor du har mulighed for at:


• betale gebyr
• skrive til DFIM
• se de breve, du modtager fra DFIM
• give samtykke til e-Boks, hvis du ønsker at modtage post her
• se status på din sag
• oprette en afdragsordning.

 

Find svar på ofte stillede spørgsmål her

 

Er dit køretøj, fx en knallert, solgt, stjålet eller skrottet

Selv om din forsikring er stoppet, tyveri er meldt til politiet, eller bilen er sendt til skrot, er pladerne ikke altid afmeldt hos Motorstyrelsen. Dette skal du selv sørge for.

 

Er dit køretøj solgt eller skrottet, kan du finde vejledning til at afmelde pladerne på Motorstyrelsens hjemmeside. Hvis du afmelder køretøjet uden at have en slutseddel, går der tre uger fra henvendelse til Motorstyrelsen, før køretøjet er afmeldt.

 

Er dit køretøj stjålet, kan du finde vejledning til at afmelde pladerne på Motorstyrelsens hjemmeside. 

 

Du bliver opkrævet dagsgebyr frem til den dag, hvor Motorstyrelsen kan registrere, at køretøjet er afmeldt. DFIM får automatisk besked, så snart afmeldingen er registreret hos Motorstyrelsen.

 

Hvis du mener, dit køretøj er ansvarsforsikret, skal du kontakte dit forsikringsselskab. Er der tale om en fejl, skal dit selskab kontakte DFIM.

 

Hvis du kontakter os

Vi får rigtig mange henvendelser i disse dage og har derfor ekstraordinært travlt på telefonerne og på mail. Ventetiden kan føles lang, men vi gør alt, hvad vi kan for at besvare alle henvendelser så hurtigt som muligt. 

 

Se vores telefontider her

 

Seneste nyhed


29 jan 2019

Dagsgebyr-kampagne virker: 50 procent færre uforsikrede på vejene

En målrettet kampagne om konsekvenserne ved at køre uden ansvarsforsikring har halveret antallet af uforsikrede køretøjer. Det er derfor ”kun” 23.400 ejere eller brugere af et køretøj uden ansvarsforsikring, der fra den 29. januar 2019 bliver opkrævet et dagsgebyr på 250 kr.

Lov om ændring af færdselsloven