Tema
Debat

Dagsgebyr

Har du modtaget et brev fra os, så log ind på ”Selvbetjening” med NemID. Derfra kan du blandt andet betale dagsgebyret og skrive til DFIM.

 

Log ind på Selvbetjening


Du kan med fordel logge ind på Selvbetjening med NemID. Her kommer du til din sag, hvor du har mulighed for at:


• betale gebyr
• skrive til DFIM
• se de breve, du modtager fra DFIM
• give samtykke til e-Boks, hvis du ønsker at modtage post her
• se status på din sag
• oprette en afdragsordning.

 

Find svar på ofte stillede spørgsmål her

 

Er dit køretøj, fx en knallert, solgt, stjålet eller skrottet?

 

Selv om din forsikring er stoppet, tyveri er meldt til politiet, eller bilen er sendt til skrot, er pladerne ikke altid afmeldt hos Motorstyrelsen. Dette skal du selv sørge for.

 

Er dit køretøj solgt eller skrottet, kan du finde vejledning til at afmelde pladerne på Motorstyrelsens hjemmeside. Hvis du afmelder køretøjet uden at have dokumentation, går der 21 dage fra henvendelse til Motorstyrelsen, før køretøjet er afmeldt.

 

For at undgå at blive opkrævet dagsgebyr i 21 dage, skal du hurtigst muligt sende os den kvittering, som du har modtaget fra Motorstyrelsen. Se vejledning under spørgsmålet "Jeg har afmeldt mit køretøj hos Motorstyrelsen – Hvad skal jeg gøre for at undgå dagsgebyr?", som du finder under Spørgsmål & svar.

 

Er dit køretøj stjålet, kan du finde vejledning til at afmelde pladerne på Motorstyrelsens hjemmeside

 

Du bliver opkrævet dagsgebyr frem til den dag, hvor Motorstyrelsen kan registrere, at køretøjet er afmeldt. DFIM får automatisk besked, så snart afmeldingen er registreret hos Motorstyrelsen.

 

Hvis du mener, dit køretøj er ansvarsforsikret, skal du kontakte dit forsikringsselskab. Er der tale om en fejl, skal dit selskab kontakte DFIM.

 

Hvis du kontakter os

Vi får mange henvendelser og har derfor travlt på telefonerne og på mail. Ventetiden kan føles lang, men vi gør alt, hvad vi kan for at besvare alle henvendelser så hurtigt som muligt. 

 

Se vores telefontider her

 

Se vores video om dagsgebyr:

 

Seneste nyhed


8. jan. 2020

Dagsgebyrloven en succes - dog stadig for mange uforsikrede køretøjer

Med et fald på 74 procent i antallet af uforsikrede motorkøretøjer på 12 måneder må loven om dagsgebyr betegnes som en succes. På etårsdagen for lovens ikrafttrædelse 1. januar kørte der dog stadig 13.000 biler og knallerter rundt uden den lovpligtige ansvarsforsikring. Det viser nye tal fra DFIM, der står for at inddrive dagsgebyrerne hos de uforsikrede.

Lov om ændring af færdselsloven