Tema
Debat

Efter Brexit: Medbring det grønne kort, hvis du kører i bil til Storbritannien

Efter at Storbritannien nu har forladt EU, anbefaler DFIM, at du som bilist og lastbilchauffør medbringer det grønne kort ved kørsel i Storbritannien.

 

Det fremgår af officielle udmeldinger, at man som bilist og lastbilchauffør ved kørsel til Storbritannien skal kunne dokumentere forsikringsdækning på sit motorkøretøj. DFIM anbefaler derfor, at man medbringer det grønne kort, der kan dokumentere et sådant forsikringsforhold. Man kan også medbringe gyldig police eller forsikringsaftale, men det grønne kort er internationalt og anerkendes på en række hovedsprog.

 

Grønkortordningen omfatter i dag 48 lande inklusive Storbritannien, der fortsætter som medlem efter 1. januar 2021. I Danmark administreres ordningen af DFIM – Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring.

 

Fordi Storbritannien ikke er en del af EU, kan DFIM ikke længere hjælpe skadelidte blandt danske bilister og chauffører ved trafikuheld i Storbritannien med at fremsætte krav om erstatning over for en modpart. Denne beskyttelse begrænses, og den skadelidte må derfor selv anmelde skaden hos modpartens britiske forsikringsselskab og sikre sig erstatning.

 

DFIM har indgået en række bilaterale aftaler med sin britiske søsterorganisation, MIB UK, der sikrer, at verserende skadesager sket før 31. december 2020 stadig kan færdigbehandles efter 1. januar 2021. DFIM følger udviklingen tæt og opdaterer sin hjemmeside, når der sker nyt i sagen.

 

Man kan rekvirere det grønne kort ved at kontakte sit forsikringsselskab eller eventuelt bestille det direkte via selskabets hjemmeside.

 

Et udsnit af det grønne kort

Et udsnit af det grønne kort her gengivet i 2020-udgaven, altså da Storbritannien stadig var medlem af EU.

 

 

Kontakt


Jesper Hjorth Jespersen

Kommunikationskonsulent
+45 41 91 91 02
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.