Tema
Debat

Ud på motorcykel? Tjek din ansvarsforsikring

28. mar. 2023
Nu, hvor foråret er kommet, og Bakken snart åbner (fredag den 31. marts), er sæsonen for de fleste motorcyklister skudt i gang. Lige så naturligt det er, at motorcyklen er trimmet og klar til at køre, lige så naturligt skal man sørge for, at navnlig ansvarsforsikringen er i orden, før man tænker på at starte og køre afsted, lyder rådet fra Forsikringsoplysningen.

Mens en kaskoforsikring er frivillig og dækker skader på motorcyklen, herunder skader ved brand, hærværk og tyveri, er ansvarsforsikringen lovpligtig. Den dækker erstatningsansvar for skader på andre mennesker og deres ting.

 

I særlige uheldige situationer kan skaderne løbe op i millioner af kroner, så hvis man ikke har denne forsikring, kan man stå foran økonomisk ruin. Det også grunden til, at forsikringen er lovpligtig.

 

- Der er desværre mange, der ikke sørger for at tegne en ansvarsforsikring på sin motorcykel. Ifølge SKAT’s Motorregister og DFIM, der er en af forsikringsbranchens garantifonde, er der i dag ca. 685 motorcykler, der er indregistreret, men ikke ansvarsforsikret. Det er en uheldig kombination, man som ejer eller varig bruger af en motorcykel skal være særlig opmærksom på, siger forsikringsekspert Anne Garde Slothuus i Forsikringsoplysningen.

 

Husk at forsikre dig selv

- Kommer du ud for en ulykke, dækker kaskoforsikringen skaderne på din motorcykel. Men den dækker ikke, hvis du selv kommer til skade. Her skal du i stedet have en ulykkesforsikring eller en førerulykkesforsikring for at få erstatning.

 

- Vær samtidig opmærksom på, at du hos nogle forsikringsselskaber skal købe en ekstra dækning på din ulykkesforsikring for at få fuld erstatning, hvis du kommer til skade på motorcykel. Tjek din forsikring, og spørg dit forsikringsselskab, om du kan udvide den, siger Anne Garde Slothuus, og henviser til Forsikringsguiden.dk, hvor du kan finde den rigtige ulykkesforsikring.

 

Er du ikke forsikret, kan du bruge Forsikringsguiden.dk til at finde den rigtige ulykkesforsikring.

Kontakt


Birgitte Hougaard

Presserådgiver
+45 41 91 91 19
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.