Tema
Debat

Motorstyrelsens ejerskifte-app gør det nemt og sikkert at handle køretøj mellem private

15. mar. 2023
Alle motorkøretøjer skal omregistreres inden for fire hverdage ved bilhandler. DFIM anbefaler at foretage ejerskiftet samtidig med handlen, for dermed sikrer sælger sig mod at blive opkrævet dagsgebyr for en periode, hvor vedkommende ikke ejer køretøjet. Ejerskiftet kan nemt og sikkert foretages ved at bruge appen, ”Ejerskifte”, der er udviklet af Motorstyrelsen.

Når man sælger sit brugte motorkøretøj, typisk en bil, en knallert eller en motorcykel, har den ny ejer fire hverdage til at omregistrere køretøjet. Det er købers – ikke sælgers - ansvar og pligt at få omregistreret køretøjet og få tegnet en ansvarsforsikring. Hvis køberen ikke omregistrerer køretøjet, kan sælgeren skrive til SKAT’s Motorregister for at få køretøjet afmeldt.

 

Da man som sælger skal opretholde ansvarsforsikringen frem til den dag, køretøjet bliver omregistreret, kan sælgeren risikere at blive pålagt dagsgebyrer, hvis forsikringen på køretøjet ophører, inden køberen har omregistreret det. Forsikringen kan ophøre, hvis sælgeren for eksempel ikke har betalt præmien i den tro, at køber har omregistreret og overtaget forsikringen. Hvis køretøjet ikke er afmeldt eller omregistreret, vil dagsgebyret blive pålagt fra den dag, forsikringen ophører.

 

Dit forsikringsselskab får automatisk besked, når køretøjet bliver omregistreret til den ny ejer.

 

Køberen kan blive pålagt dagsgebyr i den situation, hvor det nyerhvervede køretøj er blevet omregistreret men endnu ikke forsikret fra datoen for omregistreringen.

 

Brug appen ”Ejerskifte” samtidig med handlen

Hvis man som sælger vil undgå at blive pålagt dagsgebyrer, anbefaler DFIM, at køber og sælger foretager ejerskiftet hurtigt og samtidig med handlen.

 

Man kan med fordel bruge Ejerskifte-appen til at omregistrere køretøjet, når man sælger det. Det er Motorstyrelsen, der står bag appen, og som med en ny landsdækkende kampagne skal få flere til at bruge appen ved privat handel.

 

Hvis man har solgt sit køretøj og har afmeldt det hos SKAT uden at have dokumentation for salget, så læs her, hvordan du kan undgå at blive pålagt dagsgebyr: Dagsgebyr - spørgsmål & svar - DFIM

Kontakt


Birgitte Hougaard

Presserådgiver
+45 41 91 91 19
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.